top of page
Søk
  • Forfatterens bildeReipå Knuseri

Anleggsveteran med ildsjel

Uten videre planlegging bilet han Europa rundt på 5 dager, og har syklet Norge på langs. Men én bestemt plass må Knuseri-veteranen reise til hvert år.


Tormod Martinussen (54) hadde med seg 28 års erfaring fra uteavdelingen i Meløy kommune da han ble ansatt ved Reipå Knuseri AS for 8 år siden. Her har vi knipset han i regnvær på oppdrag i Bodø. – Jeg har mange års erfaring, men man lærer stadig noe nytt! Foto: Edmund Ulsnæs.


Ved hovedbasen til Reipå Knuseri er maskinene ryddig plassert. Innomhus, der de ansatte samles til matpause og planlegging, er det tomt. Ikke fordi det ikke jobbes, men fordi alle er ute på oppdrag. Også Tormod Martinussen (54), vår profil i Ny Næring. - Jeg kan komme til Reipå, vi skal uansett hente noe utstyr, så dét går bra, sier han vennlig på telefonen i fra Mevik, der han og hans kollega er travelt opptatt med å legge vannledning. Kvinesdal-dialekten avsløres så vidt med en myk skarre-r, et etterslep fra sine 10 første år på Sørlandet. Han er ifølge kolleger og daglig leder behagelig å jobbe med, en person som tar ansvar og legger sjelen sin i arbeidet og arbeidsmiljøet.


Allsidig bedrift På åttende året jobber Tormod nemlig hos Reipå Knuseri - bedriften som ble etablert i 1970 av Egil Svendsgård og i dag drives og eies av sønnen Frank Robert. Med hovedbase på Reipå utfører bedriften oppdrag for både private bedrifter og for kommuner som Meløy, Gildeskål og Bodø. Alt fra vann, avløp og drenering, til å grave ut tomter, bygge veier, bore og sprenge i fjell, og leveranse av alle typer masse fra eget steinbrudd. Og nå, inn på plassen kommer han som avtalt kjørende, veteranen som har kvalitetsstempelet «ingen tvil om at det Tormod har gjort, er bra arbeid».


- Vi gjør alt i lag, og dette er et firma det er enkelt å jobbe for. De fleste har jobbet her fra 5 til 15 år, dét sier litt. Man jobber ikke på samme plass så lenge hvis man ikke trives, mener Tormod. Her får han kake fra sjefen, Frank Robert Svendsgård, sammen med kollega Jan Kenneth Svendsgård (t.h.).


Valgte Reipå Knuseri Etter landbruksskolen tok han over gården etter foreldrene og jobbet samtidig i teknisk avdeling hos Meløy kommune. - Med nye krav og regler trengte gården en betydelig omstilling. I 2008 kom det til et punkt der jeg måtte velge den bort, forteller han. I 2013 kunne Tormod skilte med 28 år i kommunen, og var klar for nye nytt. - Selv om det er mange like oppdrag, blir du aldri utlært. Det var likevel på tide å skifte jobb - jeg hadde jo fått gullklokka, humrer han tilbakelent i stolen. Og tilbudet fra Reipå Knuseri kom uten unødige runder rundt grøten. «Har du løst å begynn å jobbe for me?» var forespørselen fra daglig leder. - Jeg signerte arbeidskontrakt. Så enkelt var dét, sier Tormod og ler godt.


Det er så mange ting du kan si om ham - du må slå opp i ordboka på alt som er positivt – da har du Tormod. - Frank Robert Svendsgård

Godt og solid samarbeid «Han Tormod?! Han e en fantastisk person!» høres i bakgrunnen idet Ny Næring får en prat med leder Frank Robert Svendsgård. - En ildsjel for lokalsamfunnet, arbeidsmaur, god til å lage sosiale sammenkomster. Det er så mange ting du kan si om ham - du må slå opp i ordboka på alt som er positivt – da har du Tormod, sier Frank Robert. Tormod selv feier galant vekk all heder som kommer hans vei, med et smil. - Vi gjør alt i lag, og dette er et firma det er enkelt å jobbe for. De fleste har jobbet her fra 5 til 15 år, dét sier litt. Man jobber ikke på samme plass så lenge hvis man ikke trives, og vi har en gjensidig tillit til hverandre. Og er det noe du plages med, er det bare å «varsku Frank» så blir det som regel fikset, sier Tormod og roser arbeidsmiljøet og arbeidskollegene. - Alle kan sine ting. Er det noe vi ikke kan og motsatt, så hjelper vi hverandre. Derfor greit at vi er veldig forskjellige, ellers kan man fort gro oss fast i en løsning som ikke er bra, forklarer han.


-At de fleste har jobbet på Reipå Knuseri fra 5 til 15 år sier meg at folk trives. Man jobber ikke så lenge på samme plass hvis man ikke trives, forteller Tormod.


En mann som holder ord - Jeg sa til nevøen min, at den dagen jeg la ned gården, skulle jeg sykle Norge på langs. Dagen kom. «Onkel, husker du hva du sa?» Da var det bare å forbedrede seg på å sykle! smiler Tormod. Av forberedelse hadde han tre sykkelturer «heimifrå» til Storvika - så var det bare å komme seg til Nordkapp og begynne å sykle sørover. Og det var sammen med nevøen, og broren Egil, at han oppdaget Geiranger. - Jeg legger ikke opp ruta, jeg bare drar med et gjeng og kjører mot Seljord som mål, der er det countryfestival. Men jeg må innom Geiranger, hvert år!


Europa rundt på 5 dager

På vei til Seljord et år parkerte Tormod bilen i Steinkjer for å booke hotell der for natten, før han skulle videre til Seljord, med den selvsagte stoppen – Geiranger. Da fikk han telefon fra nevøen.

- Han spør om jeg ikke har vurdert Europa? Det ble ikke overnatting den natta, og klokken 10 morgenen etter satt vi i kø ved Kiel-ferga! Vi hadde 5 dager på oss, og var innom 12 land.

Men tro ikke at Tormod skippet Geiranger av den grunn!

- Jeg kom meg fortsatt dit, jeg dro bare etter countryfestivalen - måtte jo innom der!

 

Tekst: Irene Granberg

55 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page