top of page
Søk
  • Forfatterens bildeReipå Knuseri

Trygg hos knuseriet

- Jeg mener det er å forvente at når man har betalt for en jobb hos oss, så skal det være strøkent når vi forlater! Jan-Kenneth Svendsgård (38) hos Reipå Knuseri trekker på skuldrene, som for å si; såpass må det være!


Og med en sånn innstilling er han en viktig og god mann for arbeidsgiveren - nylig fikk han designe den ny-innkjøpte maskinen han selv skal bruke. - Jeg fikk ansvaret for det ja, hehe. Selgeren ringte meg på oppfordring fra sjefen, og jeg fortalte hva maskinen skulle ha, og maskinen ble moderne og bra, så det er jo litt moro, smiler han.


Grunnleggende interesse Siden august 2011 har Jan-Kenneth vært en fast del av Reipå Knuseri-staben, og ifølge han selv visste han allerede i barneskole-alder at det var maskinfører han skulle bli! - Det er en sånn grunnleggende interesse jeg har i meg, for maskiner og maskinføring, sier han.

Født og oppvokst på Reipå i 1982, så fort Jan-Kenneth hadde gjort unna ungdomsskolen begynte han på mekanisk linje ved videregående skole i Glomfjord. Så reiste han til Fauske for å utdanne seg til å bli maskinfører, og i militæret hvor han startet læretiden sin. - Det har liksom aldri vært noe annet, jeg har kjent det i meg fra barndommen. Litt påvirket av de rundt meg kanskje, bestefaren min Johan Svendsgård drev anleggsfirma på Reipå før i tiden. Det ble det rette for meg også!


Jan-Kenneth er i sitt ess hos Reipå Knuseri. Her jobbes det i den ny-innkjøpte maskinen, som Jan-Kenneth selv fikk være med å ‘designe’.


Trives med ansvar Etter det obligatoriske året i førstegangstjenesten, gjorde Jan-Kenneth ferdig læretiden hos Elvenes Transport & Maskin i Ballangen, hvor han også opparbeidet seg viktig og god arbeidserfaring i totalt 6 år. Før han begynte hos Reipå Knuseri jobbet Jan-Kenneth også en stund hos PK Strøm i Bodø. - Da fikk jeg være med på utbyggingen av Hovdejoret sykehjem, og var litt sånn halvveis formann, kan man kanskje si. Det var en veldig god erfaring, man får et ‘boost’ i arbeidsmoralen når man har ansvar for noen under seg igjen, man tar mer ansvar for jobben som skal gjøres, reflekterer han. Og bedre arbeidsmoral kan man trene opp, men for Jan-Kenneth har det alltid vært viktig. - Joda. Jeg tror alle har godt av å kjenne på litt ansvar, og å kjenne litt på hvordan det er å være arbeidsgiver. Da har man bedre forståelse for sjefen, og man ligger ikke hjemme fordi man ikke gidder å dra på jobb, utdyper han.


- Jeg tror alle har godt av å kjenne på litt ansvar, og å kjenne litt på hvordan det er å være arbeidsgiver. Jan-Kenneth Svendsgård


Det gode miljøet Og med det kommer det også en fleksibel jobb med mye frihet. - Vår daglige leder Frank Robert Svendsgård er veldig flink, og gir oss mye frihet på jobb. Jeg er ofte ute på oppdrag alene, og er min egen sjef. Fleksibiliteten, friheten og det gode arbeidsmiljøet er de tingene som gjør at jeg trives så godt på jobb! Etter mange år i Reipå Knuseri kjører han oftere og oftere forbi prosjekter han selv har vært med på å bygge frem. - Den stolthetsfølelsen når man kjører forbi en av sine egne prosjekt, er kanskje ikke like sterk som den var i begynnelsen. Men jeg merker det jo litt av og til, som for eksempel promenaden ved badeplassen på Stia, det er en jobb jeg er stolt av! Også på fritiden har Jan-Kenneth nok å bruke tiden på, og spesielt en hobby opptar en god del av fritiden hans. - Jeg liker jo å jobbe med gamle biler, og har for tiden en 1928 Chevrolet som jeg jobber litt på og kjører rundt med, det synes jeg gøy! Smiler han, og viser frem et bilde av det sjeldne kjøretøyet på mobilen. Fordelt på han og kona Lillian Renate Johansen har de fire barn, tre av de er ‘fastboende’ hos paret på Ørnes. - De skal kjøres til dansetrening, eller ridning eller noe annet, så det er alltid noe som skjer, og det kan jo være heftig til tider, men det gjør ingenting! Smiler Jan-Kenneth.

 

Jan Kenneth Svendsgård (38) Oppvokst på Reipå, i dag bosatt på Ørnes med kone Lillian Renathe Johansen, og tre ‘fastboende’ barn. Mellom seg har paret fire barn til sammen. Etter ungdomsskolen gikk han mekanisk linje i Glomfjord, før han deretter gikk VG1 Maskinfører på Fauske. Startet læretiden sin i forsvaret, og fullførte den hos Elvenes Transport & Maskin i Ballangen, et firma som i dag ikke lengre eksisterer. Han har også jobbet hos PK Strøm i Bodø, og hos Semek på Neverdal som industrimekaniker, før han begynte hos Reipå Knuseri i 2011.

 

Tekst og foto: Malin B. Ulsnæs

93 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page