top of page
Søk
  • Forfatterens bildeReipå Knuseri

Tok faget som manglet

Jo, disse fire kan helt klart jobben sin! Men, har i tillegg vært frampå ved å bli blant de aller første i Norge som skaffer seg et splitter nytt fagbrev. Dermed bidrar de til å gjøre sin sterke bedrift enda litt sterkere…

Blant de første: fire erfarne karer hos Reipå Knuseri AS har satt seg på skolebenken og dokumenterer kunnskapen sin gjennom et helt nytt fagbrev – som de er blant de aller første i landet til å skaffe seg. Anleggsrørleggerne er (f.v.) Tormod Martinussen, Jonas Skaret, Mats Swensen og Frank Robert Svendsgård.


- Dette har vi sett ganske lenge, at det faktisk mangler en fagbrevutdanning innenfor vår bransje, forklarer prosjektingeniør Mats Swensen hos Reipå Knuseri AS. - For vi jobber veldig mye for det offentlige, med å legge store ledninger for vann og avløp. Og dette med sammensetting av rørene, og arbeid i kummer, dette gjør ikke en ordinær rørlegger. Vi har folk med fagbrev i grunnarbeid, men dette er det nærmeste vi kommer. Så, da vi plukket opp at faget anleggsrørlegger var på trappene, var vi raske å melde oss på!

Og lang historie kort: nå har han selv og Jonas Skaret bestått fagprøven, og kan i tillegg til annen utdanning titulere seg som anleggsrørleggere. Blant de aller første i landet, og definitivt de første nord for Dovre, i et altså splitter nytt fag i Norge. Såpass ferskt at fylkeskommunens yrkesopplæringsnemnd måtte støtte seg på Vestland fylke for å stable på beina et bra opplegg for Knuseriets menn.

- Og straks går to til hos oss, Tormod Martinussen og Frank Robert Svendsgård, opp til fagprøve, slik at vi blir fire. Vi jobber i et stort område med flere store oppdrag samtidig, så da er det viktig at vi har flere som har noenlunde den samme kompetansen, sier Mats.

- Dessuten blir konkurransen bare tettere i denne bransjen, og myndighetenes krav stadig strengere. Den eneste måten å overleve på da, er å spisse oss på kompetanse, og ha ansatte som har sterk fokus på kvalitet og helse, miljø og sikkerhet. Å ha personell med fagbrev er et krav i stadig flere anbud, så med denne satsingen styrker vi oss selv som bedrift!- Konkurransen blir bare tettere. Da er den eneste måten å overleve på, at vi spisser oss på kompetanse! Mats Swensen


 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs

31 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

댓글


bottom of page