top of page
Søk
  • Forfatterens bildeReipå Knuseri

Sett det meste, gjort det meste

Bosted Beiarn, jobber i hele Bodø-regionen. Nå er superveteranen blitt en del av anleggslaget til Reipå Knuseri.

Bob Skjelstad (61) pendler fra Beiarn til jobb for Meløy-bedriften Reipå Knuseri. FOTO: EDMUND ULSNÆS


- Over 40 år i faget allerede - årene går, Bob? - Javisst! Det som er fint i denne bransjen er at det er litt liv i folket, man sier ting rett ut. Blant gutta er det lett å omgås – ja, det er en litt rå tone av og til, men dét fungerer for meg!


Han har kjørt det meste, jobbet for de fleste, Bob Skjelstad. Aller først med storebroren Knut som dyktig læremester, da Bob selv var pur ung – brøyting, lastebilkjøring.


Nå møter vi ham i Tuvlia ved Saltstraumen, der han og tre kolleger er opptatt med grunnarbeidene for Arvas nye, store trafostasjon. For, nemlig, siden cirka på denne tiden i fjor er han tilknyttet Meløy, rettere sagt Reipå Knuseri.


- Det som er fint i denne bransjen er at det er litt liv i folket, man sier ting rett ut. Blant gutta er det lett å omgås - ja, det er en litt rå tone av og til, men dét fungerer for meg!

- Etter å ha vokst opp og bodd i alle år på Nordsia i Bodø, flyttet kona og jeg til Beiarn for fem år siden – det er der hun er fra. Så, jeg er jo mye på farten, da!

Bob er fra familie med maskiner, og fikk altså jobbe med dem fra han var guttunge. Etter yrkesstart som tømrerlærling, ble det anleggsmaskiner som ble retningsvalget – fagbrevet kom på plass i 1992.


Bob har gjennom årene kjørt både lastebil, veihøvel, vogntog og ikke minst doser. Arbeidsgivere har for eksempel vært entreprenørene Arnfinn Jelstad i Gildeskål, Bernhardsen i Bodø, Grunn og Betong i Bodø, PK Strøm i Saltdal. Og faktisk Bodø kommune fra 2001-19, hjullaster, tråkkemaskiner, traktorer.


- Joda, man har da vært med på en del, gliser han. Og ramser opp prosjekter som veien i Holandsfjord i -86, E6 gjennom Saltdal, veien til Stokkvågen i Lurøy, damanlegg i Kobbelv i Sørfold.


Og akkurat det siste året altså grunnarbeid for Arva ved Saltstraumen - Reipå Knuseri. Lange dager til og med torsdag, og så langhelg heime i Beiarn.


- Men…ganske fysisk jobb, i over 40 år – alt vel? - Nåja, jeg har hatt noen runder med ødelagt rygg. Det er ikke så lett å holde igjen, når man står der i grøfta med spaden, hehe. Men ja, jeg er forsiktigere nå enn før, det må jeg være! smiler Knuseriets mann.

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs

36 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page