top of page
Søk
  • Forfatterens bildeReipå Knuseri

Ny lærling i anleggsmaskinførerfaget

Navn: Krister Lorentsen

Alder: 18

Bosted: Spilderdalen, Ørnes

Yrke: Lærling i anleggsmaskinførerfaget ved Reipå Knuseri- Gratulerer med læreplass ved Reipå Knuseri, Krister!

- Ja, takk! Dette har vært guttedrømmen min i alle år! Jeg startet med VG1 Elektro-fag, da jeg tenkte det var lurt med framtid i oljebransjen. Men pengene er ikke viktigst, og bestemte meg heller for å gjøre det jeg trives best med. Jeg sluttet derfor etter 3 uker. Jeg gikk VG1 teknikk og industriell produksjon (TIP) i Glomfjord og fullførte VG2 industriteknologi i vår, slik at jeg har skolegangen for å bli industrimekaniker. Jeg skulle nå i høst gå et til VG2 år i Fauske for å gå anleggsmaskinførerfaget, men var så heldig å få tilbud om læreplass med én gang ved Reipå Knuseri. Eksamen får jeg i løpet av læretiden, før jeg går opp til fagprøven.


- Hva liker du med Reipå Knuseri? - Her på Reipå Knuseri er det trivelige folk, mye fint utstyr og mye variert arbeid. Og Frank er helt utrolig. (Frank Robert Svendsgård, daglig leder, red.anm.). Jeg får kjøre de nyeste maskinene, og lurer jeg på noe, er det bare å spørre. Får jeg fortsette etter læretiden, vil jeg gjerne det. Jeg er genuint interessert i dette faget og jeg koser meg!


Krister bor på Ørnes og er sønn av Svein Lorentsen og Hanne-Lise Lundegård. Han har en lillebror, Andreas (14).

 

Tekst: Irene Granberg Foto: Edmund Ulsnæs

299 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page