top of page
Søk
  • Forfatterens bildeReipå Knuseri

Ny lærling i yrkessjåførfaget!

Navn: Liv-Marie Sletvold

Alder: 22

Bosted: Reipå

Yrke: Lærling i yrkessjåførfaget ved Reipå Knuseri AS


- Grattis med læreplass ved Reipå Knuseri, Liv-Marie!

- Jo takk! Jeg ble sjokkert over den gode velkomsten i firmaet, plassen og folket, det varmet skikkelig! Etter tiende tok jeg TIP (teknikk og industriell produksjon, red.anm.) og to år med industriteknologi ved Fosen og Meldal VGS. Deretter VG2 transport og logistikk ved Tiller VGS i Trondheim. Jeg begynte videre på yrkessjåfør-kompetanse, VG3. Grunnet dødsfall i nærmeste krets og samtidig andre belastende hendelser, trengte jeg et avbrekk fra skolen. Etter 1 år med blant annet rivningsarbeid med bygg og erfaring med å kjøre forskjellige maskiner, kontaktet Frank meg (Frank-Robert Svendsgård, daglig leder ved Reipå Knuseri). Han fikk CV og søknad og like etter sluttet jeg jobben, flyttet nordover og begynte å jobbe og starte læreetiden. Dét var artig!- Hvorfor valgte du faget?

- Jeg har alltid vært pappa-jente og vi hadde stor garasje. Det har kanskje noe med det å gjøre? Vi hadde gokart, firehjuling og det meste. Store leketøy og sånt. Ha-ha! I 5. klasse hadde venninna mi en dagbok der det sto at jeg ville bli «lastebilsjåførdame». Og så er det mange muligheter med VG1 og VG2 som jeg har tatt - man kan med det ta hele 36 ulike fagbrev.


- Råd til andre jenter?

- Kjør på! Prøv det. Ikke bare gå den linja som «alle går» uten å snu deg og se deg rundt først. Velg noe annet, selv om ikke alle andre gjør det. Og så er det skikkelig kult! Man trenger heller ikke gjøre det samme hele livet. Kanskje om 10 år vil du prøve noe nytt?


- Hva er fremtidsplanene dine?

- Jeg vil ikke flytte herfra, og vil absolutt fortsett å jobbe her. Og så er det fint at jeg har familie her - som bestemor Gunvor Marie Freding, og tantene mine Kristine og Laila Freding. Liv-Marie kommer fra Ørlandet og er datter av Leif Vegard Sletvold fra Støtt og Maud Merete Freding fra Reipå. Hun har også en halvbror, Tom-André Freding (f. -94), og alle de tre er bosatt på Ørlandet.

 

Tekst og foto: Irene Granberg

1 160 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page