top of page
Søk
  • Forfatterens bildeReipå Knuseri

Maskinfører-lekkert

Viktige oppdrag er kapret. Dét betyr behov for å fornye og forbedre maskinparken. Velkommen til Maskinførernytt, fra Reipå Knuseri!

Jobben skal gjøres like godt, uansett, men: LITT ekstra stas nå sjefen har skaffet splitter nye maskiner å gjøre jobben med, mener maskinførerne Jonas Skaret (t.v.) og Rune Heitmann hos Reipå Knuseri. Det er viktige kontrakter med Meløy kommune og Veidekke som gjør det viktig å forbedre maskinparken.


- En ‘artig’ historie, begynner maskinfører Jonas Skaret.

- To uker siden: hjulgraveren jeg jobber i får en slitasjefeil, og vi ser at en reparasjon vil bli kostbar. Så, da ringer ikke daglig leder Frank til servicemannen, men til selgeren! Og vipps – der står det ny maskin på tunet, 10 timer senere – ikke verst!

Jonas er viktig mann for Knuseriet. Har bakgrunn fra Forsvaret, og dét synes på systematikken og kvaliteten i maskinarbeidet (sjefen hans sladre-skryter).

- Her er jo en del gode forbedringer på teknologien, sammenliknet med den forrige. For eksempel kan jeg nå styre maskinen med en joystick, og slipper all rattingen – dét er god ergonomi, sier 33-åringen fornøyd.

Det lille detaljbildet viser joysticken som gjør masse ratting i hjulgraveren unødvendig….og altså forbedret ergonomi for sjåføren.


Landet viktige oppdrag

Maskinførernytt, altså. For hele 3 nye maskiner – verdier for 6,6 millioner kroner pluss moms. Ja, dette ble Ny Næring-avbildet i helgesvingen. Men alt har jo en bakgrunn, la oss ta den først. Nemlig nye og viktige oppdrag.

- Ja, hjulgraveren henter vi inn fordi vi nå er inne i en 5-årig maskinavtale med Meløy kommune, der de leier oss inn til smått og stort som oppstår – det kan være vannlekkasjer eller en tett septiktank, forklarer daglig leder og eier Frank Robert Svendsgård.

Eller grøfter som skal renskes. Nært vei, siden hjulgraveren - selvhjulpen med egen henger - går på hjul.

- I vår har vi også signert en 5-årskontrakt med Veidekke, på brøyting fra Grimstad i Gildeskål til Fykan i Meløy, fortsetter Frank.Brøyting på nytt

Veidekke har helårsvedlikeholdet for veiene til Nordland Fylkeskommune, og leier inn lokale entreprenører på enkeltstrekninger. Reipå Knuseri hadde tilsvarende oppdrag for om lag 5 år siden, men har etter dette hatt noen travle vintere med andre oppdrag.

- Men jeg ser at det er en fordel å få dette tilbake - faste oppdrag over en lengre periode. Avtalen med Veidekke er viktig for å holde folkene våre i arbeid året rundt – 4-5 av de ansatte skal være med i brøyteturnusen.

Og Maskinførernytt: han presenterer investering nummer 2, hjullasteren som lærling Rune Heitmann (19) får hovedansvar for. Men i tillegg nummer 3 - ny lastebil, en krokløftebil som skal ha plog foran og skjær under. Men som også skifter kjapt mellom container, standard kasse eller ikke minst: saltlake-tank til strøing av vinterveier.


Første jobben

- Artig å kjøre helt ny hjullaster, så klart! Sånt er ikke noe problem å få til i denne bedriften! smiler Rune.

- Nå skal dere ut på de første oppdragene med splitter nye maskiner – hvor drar dere, karer?

- Jeg skal ned i Parkveien på Reipå, og legge ut masse – det er kommunen som får rustet opp den kommunale veien, opplyser Rune.

- Og jeg kjører til Mevika. Der bygges det nytt vannverk, og et nytt hus skal hektes på, smiler Jonas.

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs


366 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page