Søk
  • Reipå Knuseri

Maskinfører-lekkert

Viktige oppdrag er kapret. Dét betyr behov for å fornye og forbedre maskinparken. Velkommen til Maskinførernytt, fra Reipå Knuseri!


Jobben skal gjøres like godt, uansett, men: LITT ekstra stas nå sjefen har skaffet splitter nye maskiner å gjøre jobben med, mener maskinførerne Jonas Skaret (t.v.) og Rune Heitmann hos Reipå Knuseri. Det er viktige kontrakter med Meløy kommune og Veidekke som gjør det viktig å forbedre maskinparken.


- En ‘artig’ historie, begynner maskinfører Jonas Skaret.

- To uker siden: hjulgraveren jeg jobber i får en slitasjefeil, og vi ser at en reparasjon vil bli kostbar. Så, da ringer ikke daglig leder Frank til servicemannen, men til selgeren! Og vipps – der står det ny maskin på tunet, 10 timer senere – ikke verst!

Jonas er viktig mann for Knuseriet. Har bakgrunn fra Forsvaret, og dét synes på systematikken og kvaliteten i maskinarbeidet (sjefen hans sladre-skryter).

- Her er jo en del gode forbedringer på teknologien, sammenliknet med den forrige. For eksempel kan jeg nå styre maskinen med en joystick, og slipper all rattingen – dét er god ergonomi, sier 33-åringen fornøyd.


Landet viktige oppdrag

Maskinførernytt, altså. For hele 3 nye maskiner – verdier for 6,6 millioner kroner pluss moms. Ja, dette ble Ny Næring-avbildet i helgesvingen. Men alt har jo en bakgrunn, la oss ta den først. Nemlig nye og viktige oppdrag.

- Ja, hjulgraveren henter vi inn fordi vi nå er inne i en 5-årig maskinavtale med Meløy kommune, der de leier oss inn til smått og stort som oppstår – det kan være vannlekkasjer eller en tett septiktank, forklarer daglig leder og eier Frank Robert Svendsgård.

Eller grøfter som skal renskes. Nært vei, siden hjulgraveren - selvhjulpen med egen henger - går på hjul.

- I vår har vi også signert en 5-årskontrakt med Veidekke, på brøyting fra Grimstad i Gildeskål til Fykan i Meløy, fortsetter Frank.


Frank Robert Svendsgård


Brøyting på nytt

Veidekke har helårsvedlikeholdet for veiene til Nordland Fylkeskommune, og leier inn lokale entreprenører på enkeltstrekninger. Reipå Knuseri hadde tilsvarende oppdrag for om lag 5 år siden, men har etter dette hatt noen travle vintere med andre oppdrag.

- Men jeg ser at det er en fordel å få dette tilbake - faste oppdrag over en lengre periode. Avtalen med Veidekke er viktig for å holde folkene våre i arbeid året rundt – 4-5 av de ansatte skal være med i brøyteturnusen.

Og Maskinførernytt: han presenterer investering nummer 2, hjullasteren som lærling Rune Heitmann (19) får hovedansvar for. Men i tillegg nummer 3 - ny lastebil, en krokløftebil som skal ha plog foran og skjær under. Men som også skifter kjapt mellom container, standard kasse eller ikke minst: saltlake-tank til strøing av vinterveier.Første jobben

- Artig å kjøre helt ny hjullaster, så klart! Sånt er ikke noe problem å få til i denne bedriften! smiler Rune.

- Nå skal dere ut på de første oppdragene med splitter nye maskiner – hvor drar dere, karer?

- Jeg skal ned i Parkveien på Reipå, og legge ut masse – det er kommunen som får rustet opp den kommunale veien, opplyser Rune.

- Og jeg kjører til Mevika. Der bygges det nytt vannverk, og et nytt hus skal hektes på, smiler Jonas.


Tekst og foto: Edmund Ulsnæs


18 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
REIPÅ KNUSERI
Reipåveien 245, 8146 Reipå
Tlf.: 41 40 55 49
Vi bruker EHF-faktura
Org nr. 981700619
Norge

© 2020 by Ny Næring