top of page
Søk
  • Forfatterens bildeReipå Knuseri

Klar med knuser

- Vi har bare kjøpt brukte knusere i alle år, så denne gangen var det greit å kunne kjøpe en helt ny en! Frank Robert Svendsgård og Mats Swensen inspiserer Reipå Knuseris nye skjønnhet.

Gutta er fornøyde med den nye investeringen – f.v Rune Haugen, Mats Swensen og Frank Robert Svendsgård.


Helt i begynnelsen av november var den levert og klar – den nye grovknuseren som Reipå Knuseri har investert 6 millioner kroner i, levert av METSO.

- Vi har to knusere i drift fra før, den ene er inne på ´service´ nå og får vedlikehold. Så totalt har vi nå tre knusere i drift, utdyper Frank Robert.

- Hvorfor var det viktig å kjøpe en helt ny maskin?

- Vi synes det er fint å kan ha en helt ny maskin som man kan slite ut selv, i stedet for å kjøpe brukt, smiler han.


Business is booming

Reipå Knuseri har fulle bøker og stort trykk på prosjekter – Business is booming, som de ville sagt over Atlanteren. - Vi har litt lite folk, litt lite maskiner og ´hågen på´ med prosjekter. Men det er artig, det er ingenting som er bedre enn at det går bra, utdyper Mats Swensen som er prosjektleder i Reipå Knuseri.

Rundt estimert har Reipå Knuseri 30 heltidsansatte og løser oppdrag langt utover Meløys kommunegrenser. Blant annet kan du, også i denne utgaven av Ny Næring, lese om det spennende prosjektet som foregår i Breivika.


Vi har litt lite folk, litt lite maskiner og ´hågen på´ med prosjekter. Men det er artig, det er ingenting som er bedre enn at det går bra. Mats Swensen

Vi snakker størrelser når maskiner veier 47 tonn, og litt høydeforskjell blir det mellom Frank Robert og Mats. – No syns e du ser veldig ned på meg, spøker Mats.


Stor, men (nok så) lett

Den nye investeringen kan knuse litt større stein, men er akkurat ´liten´ nok til at den kan transporteres til oppdrag hvis det er behov. Med dispensasjon, så klart. Og stenging av bruer og god kommunikasjon med Vegvesenet. Det meste er stort og krevende når man skal flytte på en maskin som veier 47 tonn.

- Likevel er den enkel på den måten at vi ikke må demontere den for å flytte den. Hadde den vært noe større måtte vi ha gjort det, legger Mats til.

Med tre knusere i drift rigger Reipå Knuseri seg godt til å fortsette å kunne levere alt innenfor sitt fagfelt i årene som kommer.

- Den er nyere, har bedre sensorer som gjør at det blir mindre nede-tid på vedlikehold. Den blir et godt tilskudd til driften fremover! Smiler Mats.


Den ´gamle` knuseren er inne på service og får overhaling av METSO – Timo Svendsgård (t.v) hos Reipå Knuseri bidrar i vedlikeholdet.

 

Tekst og foto: Malin Bakken Ulsnæs


79 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page