top of page
Søk
  • Forfatterens bildeReipå Knuseri

Endelig: fyllinga fylles

Forskjønnelse av Ørnes sentrum og vellykket fagprøve for en lokal entreprenør-leder. Disse tingene har solid forbindelse sommeren 2021.


Forskjønnelsen: fyllinga i Ørnes sentrum har hatt en uavklart framtid i mer enn 12 år. Vi husker at det var Reipå Knuseri AS som gjorde jobben for Meløy kommune - dette var vinteren 2007-08, på tiden da fylkesveien gjennom sentrum også ble lagt om og utstyrt med rundkjøring. I hvert fall: uavklart framtid, gjennom flere prosesser der målet var kjøpesenter og leiligheter. Våren 2021 bringer med seg gledelig avklaring, idet Coop Nordland takker ja til å bygge butikk og leiligheter, her på fyllinga. Og idet denne utgaven av Ny Næring trykkes, ferdigstilles Meløy kommunes nye parkareal med møtelommer, lys, beplantning, ballspill-område, sandkasse og gangveier.


Fagprøven: i 2007 var det Frank Robert Svendsgård som sendte sine maskinkjørere i skytteltrafikk til og fra Ørnes – hele 85.000 kubikkmeter steinmasser ble fylt ut til flere tusen kvadratmeter nytt sentrumsareal. Og når anleggsarbeidet på våre bilder utføres i juni 2021, er det fortsatt Reipå Knuseri som har hovedrollen. Og ikke minst Frank Robert Svendsgård. Han er nemlig ikke bare daglig leder og utdannet maskinkjører! Nylig tok han fagprøve og besto, i et helt nytt fag, og som har gitt ham og bedriften oppdraget med å designe forskjønnelsen som nå straks er ferdig! Frank Robert har nemlig fått fagbrev i anleggsgartnerfaget – se våre bilder.


En uke med utvalgte arbeidsoppgaver. Dette var fagprøven i anleggsgartnerfaget for Frank Robert Svendsgård (51), daglig leder i Reipå Knuseri AS. - Ser veldig bra ut! Som anleggsgartner kan man ikke alt, men han viser at han er flink til å finne informasjon om det han ikke kunne, og bruker det til et solid utført arbeid! sier Brynjar Hilling (t.h på bildet) til Ny Næring. Han er leder i Prøvenemnda for anleggsgartnerfaget i Nordland. Frank Robert i midten, og Heidi Reinfjord, også fra Prøvenemnda, var medsensor. Foto: Synne B. Ulsnæs

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs


234 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page