top of page
Søk
  • Forfatterens bildeReipå Knuseri

Bergsprenger fra Kirkenes

Christer Andre Olsen (29) reiser langt når han skal på arbeid. Men med tilrettelagt turnus hos Reipå Knuseri lar reisejobb og familieliv seg koordinere på beste vis!


Christer Andre Olsen pendler fra Kirkenes og til Meløy for å jobbe som bergsprenger hos Reipå Knuseri.


Opprinnelig er han vokst opp noen mil utenfor Kirkenes, og har jobbet der oppe i hele sitt yrkesliv. - Jeg har tatt såkalt femårig opplæring i bedrift før jeg tok fagbrevet i 2018, og fikk på plass spregningspapirene i 2019, forklarer han. Men i Finnmark er det stille i spregningsbransjen på vinterstid, og sjansen for å bli permittert er stor hvert år. - Jeg begynte å se meg om etter noe litt mer stabilt, og det var da jeg fant utlysninga til denne stillingen! Fast siden september Så i høst begynte han i to uker på, to uker fri-ordning – og jobber heller lengre arbeidsdager når han først er her. - Arbeidsdagene er sjeldent kortere enn 12 timer, men det syns jeg er helt topp – jeg er jo her for å jobbe! Og det er deilig å ha helt fri når jeg er hjemme, forteller han. For hjemme i Kirkenes har han samboeren Beate, og to barn på 3 og 5 år – som alle er godt vant med turnusen hans. - Jeg har jobbet slik som dette helt siden i 2013, og jeg syns det er fint å kunne være helt til stede for de hjemme når jeg har fri, så vi trives godt med det!


Arbeidsdagene er sjeldent kortere enn 12 timer, men det syns jeg er helt topp – jeg er jo her for å jobbe! Christer Andre Olsen


Rekruttere utenfra Det er høy aktivitet i anleggsbransjen, med mange jobber – og det blir ikke mindre i tiden fremover. Reipå Knuseri er intet unntak. - Vi har veldig mye å gjøre fremover, og er på jakt etter folk på flere områder, forteller daglig leder Frank Robert Svendsgård. Men rekrutteringen er ikke så enkel. Å finne flinke fagfolk med riktig kompetanse har vært og er ei utfordring for flere aktører. Dermed må man tenke litt annerledes. - Kompetansen finnes jo, men vi ser oss nødt til å se andre steder etter den – og da finner vi som regel de som ønsker å jobbe to uker på, og to uker av. - Slik som i dette tilfellet har vi to bergsprengere som jobber om hverdandre, og da er de på jobb mandag til søndag hver uke. Det funker veldig bra for oss, for da har vi folk på jobb hele tiden og prosjektene blir utført raskere!

 

Tekst og foto: Ny Næring

335 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page