top of page
Søk
  • Forfatterens bildeReipå Knuseri

Alle i arbeid

Det er den ‘verste’ tiden på året for maskinentreprenøren. Men i år slipper sjefen å gi utrivelig beskjed til staben. Nå utnevner Ny Næring Reipå Knuseri til Månedens Bedrift!

Månedens bedrift: daglig leder Frank Robert Svendsgård (foran t.v.), hans far Egil Svendsgård og prosjektleder Mats Swensen holder opp Ny Næring-kaka! Og staben er, noenlunde fra venstre mot høyre på bildet: Jan Ivar Slettbakk, Rune A. Heitmann, Frank Robert Svendsgård, Bjørn Tore Kinn, Ronny Evensen, Egil Svendsgård, Arve Hansen, Jan Tore Svendsgård, Mats Swensen, Jan Kenneth Svendsgård, Werner Haugen, Tormod Martinussen, Gunnar Sandvei, Kurt-Steve Brattøy og Rune Haugen (delvis skjult).


Det er aldri feil å spise marsipankake i lunsjen, og nå spanderer Ny Næring på en stab som er eksperter på massehåndtering, grunnarbeid og maskinarbeid av det litt større slaget. - Ja, vi takker selvsagt for å bli Månedens bedrift! Vi må gjerne feire med litt kake at vi klarer å holde alle i arbeid gjennom hele vinteren! fastslår Knuseri-sjef Frank Robert Svendsgård. - Dette er den roligste tiden for oss, og det er aldri en selvfølge at vi får alle hjulene til å gå like godt rundt, og unngår å permittere noen. Så, dette er jeg veldig fornøyd med.


Dette er den roligste tiden for oss, og det er aldri en selvfølge at vi får alle hjulene til å gå like godt rundt. Så, dette er jeg veldig fornøyd med. Frank Robert Svendsgård

Mange om beinet 14 av de 20 ansatte og han som opprinnelig startet bedriften har anledning til å være med når Ny Næring serverer spesiallaget Månedens bedrift-kake. Etter flere store vannverksjobber for kommuner som Meløy, Gildeskål og Bodø de siste årene, og store oppdrag for Yara og Statkraft, er det akkurat nå på senvinteren travelt nok, men relativt få jobber å regne på. - Vi vet at det er en del jobber som planlegges, men det tar tid før de legges ut, så første halvdel av dette året blir nok rolig – det tar nok ikke av før etter sommeren, sier Frank Robert. - Og joda, vi regner på jobber i et stort område, for eksempel i Bodø. Men det er få jobber ute, og det er mange som regner på det som er – faktisk også noen nasjonale entreprenører. For det er mange store prosjekter som er ferdig, så det er mange entreprenører som trenger mer arbeid. Dét er jo positivt for oppdragsgiverne, da.Folk i arbeid

I vinter er staben hans hovedsakelig innaskjærs, som for eksempel betyr Aspdalen på Ørnes. 9-millioneroppdraget for Meløy kommune innebærer om lag 200 meter med vann, avløp og gang- og sykkelsti fra fylkesveien og opp. Dessuten i vinter: Frank Robert’s ‘eget’ oppdrag, altså for eiendoms- selskapet Reipå Eiendom AS, nemlig ny fritidshavn, ikke langt unna fiskerihavna.- Det der er kanskje ikke den mest lukrative jobben vi gjør, men jeg tror det blir bra når det står ferdig. Og, det gjør at vi holder folka våre i arbeid hele vinteren – moloen til fritidsbåtene skal det fylles ferdig, plastres og pyntes. Reipå Eiendom planlegger også sjøhus for salg, i den samme fritidshavna. Men, søknader, infrastruktur og finansiering tatt i betraktning: - Så er det for tidlig å si noe mer om det prosjektet. Kanskje kan det bli i år, men vi får ta tingene som de kommer.Vil mer Bodø

Å holde 20 mann i kontinuerlig arbeid og oppnå lønnsom drift, dét krever sin bedrifts- leder. Og det er lenge siden Reipå Knuseri- sjefen tok konsekvensen av egen størrelse. Meløy-regionen blir nemlig ikke stort nok som marked, og Frank’s menn har allerede utført flere oppdrag for Bodø kommune, senest i industriområdene på Burøya.- Det er absolutt interessant å satse mer i Bodø. Vi har prøvd det, nå vet vi litt mer. Ting er litt annerledes der, det er nært sentrum og når ting oppstår og du må endre, må du regne med å måtte vente, og enda mer enn vi er vant til her nede. - Dette betyr at man må planlegge enda bedre, men også at det kan bli mer tomgang, som igjen kan bli dyrt.

- Men ikke bare Bodø? - Neida, vi regner på mange jobber, og i mange kommuner i et stort område – nå ser vi for eksempel på en jobb i Beiarn. Og ja, jeg ser for meg at det blir mer og mer sånn framover. Jobbene er oftere og oftere for totalentreprenør, og da må man tenke litt større hele veien, for å henge med, sier han. Av hjemmearbeid har Reipå Knuseri siden sist også landet ny langtidsavtale med Meløy kommune, den som går på maskinarbeid i nordre Meløy regnet til og med Selstad.

 
 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs

99 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page